Danas je u Gradskoj vijećnici održana 11.sjednica Gradskog vijeća na kojoj je bilo predviđeno jedanaest točaka, ali je četvrta Prijedlog Odluke o usvajanju Plana kapitalnih investicija Grada Ljubuškog za razdoblje 2021. – 2025. na prijedlog gradonačelnika skinuta s dnevnog reda.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice Aktualni sat je ponudio nekoliko zanimljivih i aktualnih tema. Mirela Čuvalo (HDZ BiH 1990) je aktualizirala štrajk prosvjednih radnika srednjih škola u Županiji. Apelirala je da svi pomognu da se ovaj slučaj razriješi.

Na aktualnom satu jee dotaknuto i pitanje otpada pored prometnica (Zrinko Čuvalo – HSP BiH), a bilo je i prijedloga za rješavanje, ali i pokretanje reciklažnog dvorišta.

Prijedlog Zaključka o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2022.godinu na javnu raspravu, usvojen je jednoglasno nakon što su pomoćnik gradonačelnika Stipe Bubalo i sam gradonačelnik obrazložili nekoliko stavki koje su vijećnici tražili, a najviše se govorilo o (novim) demografskim mjerama koje Grad ima namjeru provesti slijedeće godine. Nacrt Proračuna se stavlja na javnu raspravu danom donošenja i tko želi može do 20.prosinca davati prijedloge pismenim putom ili osobno gradonačelniku koji je spreman primiti prijedloge, bez obzira od koga dolazili.

Sve ostale točke dnevnog reda usvojene su, također, jednoglasno, bez rasprave, a slijedeća sjednica Gradskog vijeća održat će se 20.prosinca što će biti i posljednja sjednica u tekućoj godini.

Poslušajte integralni snimak sjednice:

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!