Predstavljanje knjiga „Pronađi smisao“ Ante Tomića i „Baka Marica juri prema stotki“ Branka Rogića u hotelu Bigeste u Ljubuškom okupilo je „mnoštvo svijeta“, bilo je tu književnika, pjesnika, umjetnika, glazbenika, sportaša i drugih raznih profesija. Svečana dvorana hotela bila je ispunjena do „posljednje stolice“, a dosta ljudi je i stajalo. Nitko nije htio propustiti ovaj događaj.

O knjigama su govorili Ivan Baković predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, prof. Mate Grbavac, pjesnik i književnik iz Ljubuškog, Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Čitluk u čijoj su nakladi knjige izišle i na kraju sam autor Ante Tomić.

Bilo je i dirljivih trenutaka kad je Ante Tomić čestitao 95.rođendan svojoj majci, inače Marici koja juri prema stotki, koja je također nazočila promociji.

U glazbenom dijelu nastupio je Josip Bošnjak čija je svirka odjekivala svečanom dvoranom i nakon završetka službenog dijela.

Svi prilozi od prodaje knjiga biti će uručeni Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ iz Ljubuškog, a cijena knjiga nije bila određena jer je svatko mogao po svom nahođenju izdvojiti za ovu humanitarnu svrhu.

Na predstavljanju knjiga susreli smo i najboljeg hrvatskog triatlonca, našeg Ljubušaka, Andreja Višticu.

Poslušajte što je rekao u toj prigodi

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!