Uoči Božića središnji gradski trg Ljubuškog će se pretvoriti u zanimljivo mjesto susreta i druženja budući da Udruga mladih Agape ponovno organizira svoj Božićni sajam.

Protekle godine sajma nije bilo zbog pandemije koronavirusa, no ove godine mladi iz Udruge Agape ponovno pripremaju druženje pod šatorima, biti će tu mnoštvo štandova sa raznim svjetlucavim ukrasima.

Ljubušaci, ali i gosti iz okolnih krajeva moći će se družiti uz kuhano vino, uštipke, fritule, palačinke te nastupe bendova iz okolice.

Sajam je dio humanitarne akcije „Reakcija“, a sav prihod od istog služit će za pripremanje paketa s namirnicama i drugim potrepštinama za najugroženije obitelji u Ljubuškom kako bi se njima uljepšali božićni blagdani.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo članice Udruge mladih Agape, Nikolinu Herceg i Mihaelu Šimović koje ističu kako već dva mjeseca traju pripreme za ovu manifestaciju.

Ovo nam je već osmi sajam, a jubilarna deseta akcija „Reakcija“. Što se tiče same pripreme, potrebna su neka dva mjeseca da se sajam organizira. Počeli smo se pripremati početkom 10-tog mjeseca. Potrebno je nabaviti šatore, pronaći volontere, bendove, tako da se tu nakupi posla. Ove godine sajam će trajati pet dana, od 17. do 21. prosinca“, kaže Nikolina Herceg.

Uz brojne štandove sa raznovrsnom ponudom, i ove godine će na sajmu biti odvojen poseban kutak za fotografiranje gdje će posjetitelji moći dobiti izrađene fotografije za samo par minuta.

Novost je i barista iz tvrtke Franck koji će na sajmu pripremati likere i ostala pića od kave“, ističe Nikolina Herceg.

Svake večeri će se prikupljati i donacije za potrebite tako da će građani moći donijeti šećer, brašno i druge namirnice koje će biti dijeljene potrebitima.

Sve će biti unaprijed najavljeno na Facebook stranici Udruge mladih Agape“, kaže Herceg i dodaje kako svi oni koji žele mogu kupiti unaprijed pripremljen paket za potrebite.

„Možete kupiti već gotov paket i donirati ga jednoj od obitelji koja je u potrebi. Paket možete kupiti u diskontu Planinić te nam ga osobno dostaviti ili ga ostavite u Diskontu, a mi ćemo otići po njega. Cijena paketa je 49,90 KM.“

Božićni sajam će biti i prilika za poslušati sjajne lokalne bendove.

Glazbeni program smo doveli do samog kraja. Nastupaju bendovi iz okolice, iz Ljubuškog, Čapljine, Čitluka… Mnogi bendovi su nastupali na sajmu i ranijih godina i svaki put se srdačno odazovu našem pozivu. Ove godine imamo dva nova benda. Jedan je novoosnovani bend „Tvrđava“ iz Ljubuškog,  a drugi je jedan novi bend iz Čapljine. Za njih će sajam biti svojevrsna premijera“, objašnjava Herceg.  

Mihaela Šimović kaže kako je zahvalna bendovima, ali i volonterima koji su se i ove godine u velikom broju prijavili za sudjelovanje u sajmu.

Stvarno smo im zaista zahvalni jer izdvajaju svoje vrijeme da bi pomogli potrebitima, a nečije malo nekom znači puno“, kaže Šimović.

Ona je pozvala Ljubušake da i ove godine u velikom broju posjete Božićni sajam.

Dragi naši sugrađani, dođite nas podržati! Naša mala djela s puno ljubavi mogu našim najpotrebitijima bar malo uljepšati božićne praznike“, poručila je Šimović.

Sajam kao takav predivan je uvod u božićno vrijeme za mene. Samo druženje i ugođaj pod šatorima je nešto posebno za mene“, zaključuje Herceg.

Poslušajte razgovor s Nikolinom Herceg i Mihaelom Šimović

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!