U Tehnološkom parku Intera održana je Svečana skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), na kojoj su članovi Asocijacije mogli čuti detaljniji pregled najvažnijih aktivnosti APH u posljednje dvije godine, odnosno u vremenu pandemije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kako je istaknuo predsjednik Upravnog odbora APH Damir Vidačak, u ovome je razdoblju najvažnije bilo sačuvati udrugu, prilagoditi njezin rad potrebama poduzetnika u vremenu stanja prirodne nesreće i nakon njega, te pokušati biti partner vlastima kako bi se lakše premostile poteškoće u poslovanju izazvane pandemijomkoronavirusa. Takav pristup rezultirao je donošenjem zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih stanjem prirodne nesreće, kako na federalnom, tako i na županijskim/kantonalnim razinama.

Posvećujući se u svome radu interesima i realnim potrebama poduzetnika u cjelini, APH je u protekle dvije godine aktivno sudjelovala u javnim raspravama o važnim zakonima, kao što su Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Zakon o PDV-u i drugim, zastupajući interese realnog sektora, rečeno je u izvještaju o radu za razdoblje 2020. – 2021.

Također, jedan od fokusa djelovanja Asocijacije u posljednjih godinu dana je izgradnja partnerskih odnosa s Vladom HNŽ/K i Gradskom upravom Grada Mostara, pri čemu je posebno važno da poduzetnici i realni sektor u cijelosti imaju svoju ulogu u razvojnim planovima, strategijama i projekcija dugoročnog razvitka hercegovačke regije.

Ukratko su se članovi Asocijacije podsjetili i na najvažnija postignuća u proteklom desetljeću, s obzirom da je APH ove godine obilježila i važan jubilej – 10 godina postojanja i djelovanja.

Članovima Asocijacije poduzetnika na Svečanoj skupštini su se obratili i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i savjetnik predsjednika Vlade HNŽ/K Darko Juka, koji su redom istaknuli važnost udruga kao što je APH, s obzirom na znanja i vještine kojima raspolažu njezine članice i resurse koje generiraju privatni poduzetnici. Učinkovit i transparentan partnerski odnos javne uprave i realnog sektora ne samo da je moguć nego je i poželjan u svakom uređenom i prosperitetnom društvu, rečeno je.

/HMS/

error: Content is protected !!