Epidemiološka situacija na području Županije Središnja Bosna (ŽSB) nešto je bolja nego protekli tjedan, kazao je u četvrtak nakon sjednice županijske Vlade Anto Matić, ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB-a.

“Imamo blago smanjenje broja zaraženih u odnosu na protekli tjedan. Trenutno imamo 322 aktivne osobe, 61 hospitaliziranu osobu, ali nažalost i dalje imamo osam ljudi na respiratoru”, rekao je Matić.

Kad je u pitanju cijepljenje, trenutno je na području županije cijepljeno 104.182 osobe, od čega s jednom dozom 53.366, dvije 49.458 osoba, dok je tri doze primila 591 osoba.

Iako je najavljena, sjednice Kriznog stožera neće biti, no građani bi online covid potvrde mogli dobiti do sredine siječnja.

“U kontaktu s ravnateljima bolnica zaključili smo da nema potrebe da se održava Stožer jer je situacija malo bolja”, kazao je Matić.

Ministar je izrazio nadu da bi do polovice prvog mjeseca građani mogli imati na svojim mobitelima potvrde o cijepljenju i QR kodove.

Softver će biti dostupan u svim domovima zdravlja, bolnicama, u oba zavoda i Ministarstvu. Svi koji su se ranije cijepili imat će priliku aplicirati i dobiti kod, kao i oni koji su cijepljeni u drugim državama, naglasio je Matić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!