SOK Mostar odbojkašku polusezonu ostaje plasiran na sredini ljestvice Premijer lige BiH.

Večeras su mostarske odbojkašice poražene na domaćem terenu od lidera ŽOK “Bimal-Jedinstvo” rezultatom 3-0 u setovima.

Odbojkašice iz Brčkog su u prvom setu meča pokazale zašto su nedodirljive već godinama u domaćem prvenstvu. Ako kažemo da je rezultat prvog seta bio 25-10 za gostujući tim, sasvim je jasno o kakvoj se dominaciji radilo. 

Ipak, ‘Sokice’ u nastavak meča ulaze mnogo ozbiljnije i rezultatska neizvjesnost traje sve do 18-18. Stručni stožer gostiju u tim trenutcima meča ulazi u raspravu sa sucima, te izaziva reakcije publike na tribinama, a verbalni okršaji očito su ostavili traga na domaćoj ekipi. Gošće iz Brčkog nastavak seta odigravaju na višoj razini od ‘Sokica’, te ovaj dio meča završava rezultatom 25-20 za ŽOK “Bimal-Jedinstvo”.

SOK Mostar u treći dio meča ulazi odlučno, te uspijeva ostvariti rezultatsku prednost. Domaće igračice imale su 16-13 u trećem setu, te najavljuju kako bi ovaj dio igre mogao pripasti njima. Nažalost, dolazi do pada koncetracije, što koriste gostujuće igračice, te prvo poravnavaju rezultat i na kraju slave i u trećem setu rezultatom 25-20.

Ova utakmica je ujedno bila i zadnja u ovome dijelu Premijer lige za SOK Mostar. Kada se podvuče linija, ‘Sokice’ ipak mogu biti zadovoljne ostvarenim rezultatima. Iako se od njih možda očekivalo više u domaćem prvenstvu, treba uzeti u obzir da ih je cijelo vrijeme pratio problem povreda, da su tjedno igrale i po tri utakmice, te činjenica da je ove sezone mostarski klub prvi put igrao u europskim natjecanjima. Da je bilo malo više športske sreće, izostanka povreda i svih drugih problema koji su ih pratili ove sezone, rezultati bi svakako bi daleko bolji nego to trenutno govori ljestvica Premijer lige.

SOK Mostar sigurno pripada vrhu domaćeg prvenstva i u drugom dijelu sezone može se očekivati da će ‘Sokice’ zauzeti poziciju koja im pripada. A to je vrh Premijer lige u odbojci.

 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!