Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ukazala je da je na snazi specijalni rat i da su navodi o dogovoru europskog povjerenika za proširenje Olivera Várhelyija o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine opasno podmetanje.

“Ovo opet radi sarajevska kuhinja u sprezi sa svojim prijateljima, koji su u stvari neprijatelji jedine moguće BiH. Tko kome što podmeće i smješta, to više i nije važno, ali je jasno da je na sceni specijalni rat”, rekla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, to je ono čemu se uvijek pribjegne na sarajevskoj političkoj sceni uz uobičajene prijetnje pravosuđem, prizivanje stranih ili trupa ili visokih predstavnika, angažiranje domaće i strane međunarodne harange.

“Ne znam djeluje li nekome stvarno realno da je došao bilo koji europski povjerenik i dogovarao kad će se održati sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Meni nije, zaista, realno ni to da bi bilo tko to i napisao. Ovo je opasno podmetanje i u ovu političku prljavštinu se nastoji uvući svatko. Mislim da je usmjereno na Mađarsku zbog njihovog realnog, objektivnog i neopterećenog stava o krizi u BiH”, istaknula je Cvijanović.

Jer, dodala je, svi moraju zborski i papagajski ponavljati sarajevsku mantru.

“Inače, sarajevska scena je svojim domaćim i stranim akterima postala prijestolnica histerije, fabrikacije, laži, manipulacije i destrukcije”, navela je Cvijanović.

Prema pisanju sarajevskih medija i navodima nekih političkih stranaka, europski povjerenik za proširenje Oliver Várhely dogovorio je sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

/Srna/HMS/

error: Content is protected !!