Prvaci bošnjačke političke scene, poput SDA-ovog državnog zastupnika Šemsudina Mehmedovića, inače omiljenog kuma mudžahedina, svakim danom sve više i više svojim izjavama udaljavaju hrvatsko i srpsko stanovništvo od vjerovanja u mogućnost opstanka BiH kao zajedničke države triju konstitutivnih naroda.

Zastupnik SDA u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović, na svojem je Facebook profilu objavio kako se Bosni i Hercegovini “sprema ciparski model” i kako bošnjačke stranke trebaju prestati pregovarati s Europskom unijom.

Pored toga, grubo je izvrijeđao Hrvate i Srbe Bosne i Hercegovine nazvavši iz “genocidašima” i “UZP-ovcima”, piše Dnevnik.ba.

“Samo sa USA voditi pregovore. Ne pregovarati s EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u. Milanović je očito trbuhozborac EU koja je s ovim samu sebe izbacila iz pregovora. Briselski državni udar u BiH”, poručio je Mehmedović.

Nakon ovog, dodao je, ništa više neće biti isto: EU je preko svog komesara za proširenje, dogovarala državni udar u BiH.

“Tužiteljstvo BiH vodi istragu oko rušenja ustavno-pravnog poretka kroz Zaključke NSRS. To nije dovoljno! Javnost treba prisliti Tužiteljstvo BiH da pokrenu istragu protiv dužnosnika Brisela i EU, Oliver Varheleya, Jonatana Sattlera i ostalih uključenih u ovaj sraman čin protiv Bosne i Hercegovine. Ništa manje nisu odgovorni za državni udar od Dodika. Pozivam političke stranke u BiH da prekinu sve kontakte s EU dok EC i Vijeće Evrope ne daju svoj stav o ovome. Pozivam političke stranke da Varheleya i Sattlera proglase nepoželjnim osobama i zatraže zatvaranje Kancelarije EU u BiH do okončanja istrage u Briselu ili smjene briselskih dipolomata upetljanih u rušenje ustavno-pravnog poretka u BiH. Pozivam prijatelje BiH u EU Parlamentu da pokrenu opoziv onih koji su sudjelovali u ovom nečasnom činu”, napisao je Mehmedović.

“Pozivam Europski parlament na posebno zasjedanje u vezi državnog udara kojeg je EU sprovodila s Dodikom u BiH. Nakon osporavanja NATO puta Bosne, sada je upitan i EU put naše zemlje, ako su spremni da nas dovedu u model Cipra, i eventualno prihvate u članstvo EU jedan dio BiH. Sada su pale sve maske i potpuno je jasno odakle Dodik i Čović, Zagreb i Beograd crpe svu političku snagu. Ovo nije igra ni Dragana ni Milorada, već EU”, tvrdi Mehmedović, inače poznat po radikalnim probošnjačkim stavovima.

Ovakvi stavovi Mehmedovića posljedica su činjenice da u zemljama EU sve više sazrijeva saznanje kako bošnjački unitarizam razara BiH i kako je maligniji i od srpskog separatizma.

Mehmedović je, inače, jedan od osnivača SDA, ratni načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe sigurnosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata bio je ministar unutarnjih poslova u Vladi Zeničko-dobojske županije a potom ministar prometa u komunikacija u Vladi ZDŽ. Bio je i zastupnik u Parlamentu FBiH i u dva mandata zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH.

SIPA je Mehmedovića 2013. godine prijavila Županijskom tužiteljstvu ZDŽ-a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija, ali je Tužiteljstvo odustalo od istrage. U skrivenim podzemnim skladištima pronađeno je oko 800 punjenja za ručne raketne bacače iranske proizvodnje te oko 60 granata za bestrzajne topove.

/HMS/

error: Content is protected !!