Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović stigao je danas na saslušanje u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u vezi s predmetom “napad na ustavni poredak”, javlja N1.   

Predsjednik SPS-a Goran Selak saslušan je u ponedjeljak koji je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija u RS u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela “napad na ustavni poredak”.

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine se provode aktivnosti u vezi s predmetom koji se odnosi na zaključke Narodne skupštine RS (NSRS) od 10. prosinca o prijenosu nadležnosti s državnog na entitetski nivo RS, i bit će nastavljene i u narednom periodu.

Kako je poznato, Tužiteljstvo BiH ranije je u okviru istrage zatražilo određene informacije, uključujući i one koje se odnose na Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, a koji je u međuvremenu usvojio NSRS.

Također, NSRS je na posebnoj sjednici 10. prosinca usvojio više zaključaka kojima povlači ranije date suglasnosti na uspostavljanje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, kao i nadležnosti u oblasti obrane i sigurnosti, te indirektnih poreza.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!