Na svim vlažnim lokalitetima zbog niske jutarnje temperature može se očekivati poledica, a posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Slab snijeg jutros pada na Makljenu (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Ivanu (Tarčin-Konjic) i Nišićima (Sarajevo-Olovo), ali se ne zadržava na kolovozu.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prijevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, u vremenu od 09.00 do 15.00 sati prometuje se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. 

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-04.30 sati) promet obustavlja. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!