U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta noćas je odigrano pet utakmica, dok je dvoboj Brooklyna i Washingtona odgođen. 

Devin Booker ubacio je 24 koša u svojoj drugoj utakmici nakon povratka na teren zbog ozljede, a njegovi Phoenix Sunsi produžili su pobjednički niz na četiri utakmice svladavši Los Angeles Lakerse 108:90.

DeAndre Ayton dodao je 19 poena uz 11 skokova, a po 14 su ubacili Mikal Bridges i Cameron Johnson. Lakersi su pak doživjeli treći uzastopni poraz, a najbolji u njihovim redovima bili su LeBron James s 34 koša te Russell Westbrook s 22 koša uz deset skokova. James je ozlijedio gležanj, no unatoč bolovima odradio je susret do kraja.

Zbog koronavirusa je drugi susret propustio trener Lakersa Frank Vogel, a drugu utakmicu zaredom izostao je i Anthony Davis kojega zbog ozljede neće biti mjesec dana.Dallas je slavio na svom terenu protiv Minnesote 114:102. Kod Mavericksa petu utakmicu zaredom nije bilo Luke Dončića, a nedostajali su i Kristaps Porzingis, Tim Hardaway, Reggie Bullock, Willie Cauley-Stein, Josh Green i Maxi Cleber, no unatoč brojnim izostancima Mavericksi su stigli do pobjede. Predvodili su ih Jalen Brunson s 28 koševa i Dorian Finney-Smith s 19, a 12 poena i 11 skokova upisao je Sterling Brown.

Ni gostujuća momčad nije bila u punom sastavu, nedostajali su Anthony Edwards, Patrick Beverly, Josh Okogie, Taurean Prince i Jarred Vanderbilt. Kod Minnesote, kojoj je ovo bio prvi poraz nakon serije od četiri pobjede, najbolji su bili Karl-Anthony Towns s 26 koševa, uz 14 skokova i sedam asistencija, Malik Beasley s 22 koša te D’Angelo Russell s 14 koševa i 12 asistencija. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!