Kineska tenisačica Peng Shuai izjavila je u nedjelju da nije nikada nikoga optužila za da je bila prisiljena na seksualne odnose i da je njena objava na društvenim mrežama početkom studenoga pogrešno protumačena.   

– Moram istaknuti da nisam nikada rekla ili napisala da me je netko prisilio na seks. To moram istaknuti, izjavila je Peng Shuai u videu za Lianhe Zaobao, singapurski dnevnik na kineskom jeziku.

Peng Shuai, nekada prva tenisačica svijeta u parovima, početkom studenog je optužila bivšeg zamjenika premijera Zhang Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na seks. Njezina poruka, objavljena na društvenoj mreži, odmah je cenzurirana i 35-godišnja tenisačica je nestala iz javnosti na tri tjedna, što je izazvalo zabrinutost u svijetu tenisa.

Ovo je prvi puta da je Peng Shuai o ovom slučaju progovorila javno pred kamerama. To je izjavila tijekom natjecanja u skijaškom trčanju u Šangaju.

Također, kazala je da je njena objava na društvenoj mreži Weibo privatna stvar, te da živi u svom domu u Pekingu bez nadzora, ali nije spomenula Zhang Gaolija.

Ženska teniska udruga (WTA), koja je početkom ovog mjeseca objavila da će suspendirati turnire u Kini zbog ovog slučaja, ponovno je pozvala na istragu.

– Dobro je da smo mogli ponovno vidjeti Peng Shuai i to na javnom mjestu i nadamo se da je dobro. No, ta pojavljivanja ne odgovaraju na našu zabrinutost za njeno stanje i mogućnost da komunicira bez cenzure i prisile. Ostajemo čvrsti u našim zahtjevima za punu i transparentnu istragu bez cenzure njenih optužbi za prisilni seks, objavila je WTA. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!