Austrijski tenisač Dominic Thiem, pobjednik US Opena prošle godine, nastavlja otkazivati turnire, a upitan je i njegov nastup na Australian Openu.

Dominic Thiem je trebao igrati na nedavnom ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju, ali je odustao jer je sam naveo kako nije dovoljno spreman za igranje na takvoj razini.

Podsjetimo kako je Thiem ozlijedio zglob zapešća još tijekom lipnja nakon čega je pauzirao od tenisa.

Nakon što je otkazao nastup u Abu Dhabiju uslijedilo je i otkazivanje ATP Cupa koji će se održati u Sydneyju od 1. do 9. siječnja iduće godine. Razlog je prehlada.

– Prehladio sam se u Dubaiju. Nije u pitanju COVID-19, testovi su mi negativni, ali ne mogu trenirati, a kamoli nastupati na visokoj razini.

– S obzirom da fizički nisam u stanju kvalitetno odraditi sve mečeve koji slijede na ATP Cupu odlučio sam otkazati nastup. S obzirom na dugu stanku moram paziti na trenutak povratka, izjavio je austrijski tenisač.

Dakako, time je postao i upitan nastup na Australian Openu, iako je ranije sam Thiem najavio da će sigurno igrati u Melbourneu.

– Igranje na Australian Openu je svakako cilj na startu nove godine. No, pričekat ću na konačnu odluku. Donijet ću je na samom kraju ove kalendarske godine, rekao je 28-godišnji Thiem.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!