Ruskinja Natalija Vikhlyantseva otkrila je da neće nastupiti na Australian Openu jer cjepivo kojim je cijepljenja nije priznato od strane lokalnih zdravstvenih vlasti u Australiji.

Svi igrači i igračice koji će nastupiti na prvom Grand Slamu sezone, a igra se od 17. do 30. siječnja, moraju biti cijepljeni s dvostrukom dozom odobrenog cjepiva ili moraju imati medicinski razlog zbog kojeg nisu u mogućnosti biti cijepljeni.

Vikhlyantseva je cijepljena, ali 194. tenisačica svijeta cijepljena je ruskim Sputnjikom koji nije na listi odobrenih cjepiva od strane australske vlade.

– Nažalost, neću igrati ove godine na Australian Openu. Sretna sam s razinom tenisa koju su prikazala na posljednjih nekoliko turnira i želim igrati u Australiji, ali Sputnjik još nije odobren. Sretno svim sudionicima i timu Australian Opena koji je uvijek priredio odličan događaj, poručila je Ruskinja preko Twittera.

Ona je prošle godine izgubila u prvom kolu kvalifikacija Australian Opena, a dva puta prolazila je u drugo kolo glavnog ždrijeba.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!