Posljednja sjednica Gradskog vijeća Ljubuški u ovoj kalendarskoj godini, koja je održana danas, protekla je u tolerantnom i konstruktivnom tonu, kao i većina u posljednje dvije godine. Iako je na dnevnom redu bilo nekoliko jako bitnih točaka sve je proteklo mirno, a točke usvojene jednoglasno.

Prijedlog Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, za koji su materijali dostavljeni uz materijale za XI. sjednicu Gradskog vijeća, imao je samo jednu raspravu po pitanju amandmana, a usvojen je jednoglasno.

Proračun je usvojen u iznosu od 14.884.500,00 konvertibilnih maraka.

„Proračun nikad u povijesti grada Ljubuškog nije bio veći, koliko se sjećam 2008. godine je bio negdje oko 8 milijuna maraka, što znači da je sadašnji skoro za duplo veći“, rekao je predsjednik Vijeća Tihomir Kvesić.

Još jedna važna odluka usvojena je jednoglasno a tiče se Prijedloga Odluke o izvršenju Proračuna Grada Ljubuškog za 2022. godinu.

Plan prihoda i programa radova komunalnog gospodarstva za komunalne djelatnosti i Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava komunalne naknade usvojen je također jednoglasno, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Plana kapitalnih investicija Grada Ljubuškog za razdoblje 2022. – 2026.

Poslušajte što nam je nakon sjednice kazao Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić:

Poslušajte integralni snimak sjednice Vijeća:

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!