Organizator španjolskog nogometnog prvenstva La Liga predložila je u srijedu igračima 42 kluba prve i druge lige da što manje koriste svlačionice i da se tuširaju doma ili u hotelima nakon utakmica kako bi se suzbila pandemija koronavirusa koja se razbuktala posljednjih dana.

La Liga je u novom pravilniku predstavljenom u srijedu odredila da se igrači svakodnevno moraju testirati brzim antigenskim testom prilikom dolaska na treninge, okupljanja i liječničke preglede za što će im ona dnevno dostavljati 60 testova. Testirat će se i treneri te zaposlenici koji su u kontaktu s prvom momčadi.

U Španjolskoj igraju hrvatski igrači Luka Modrić (Real Madrid), Ante Budimir (Osasuna), Ivan Rakitić (Sevilla) i Šime Vrsaljko (Atlético Madrid). Modrić i Budimir se nalaze u desetodnevnoj karanteni inficirani koronavirusom.

Vodeća momčad prvenstva Real Madrid ima devet oboljelih igrača nakon što su rezultati testova u srijedu pokazali kako COVID-19 imaju stoper David Alaba i igrač iz podmlatka Sergio Arribas. Oni su otpali iz momčadi koja danas gostuje kod Athletic Bilbaa, koji pak ima dva zaražena igrača.

Nakon te utakmice nogometaši u Španjolskoj odlaze na Božićne praznike u trajanju od tjedan dana. Poslije povratka se moraju testirati vjerodostojnijim PCR testom, odredila je La Liga.

U Španjolskoj se posljednjih dana razbuktao koronavirus pa drugoligaš Lugo ima više od 20 zaraženih zbog čega je odgođena njegova utakmica s Almerijom. 

Prije dva mjeseca su bile 44 zaražene osobe na 100.000 stanovnika, a u srijedu je njihov broj skočio na 695.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!