Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa otkazao je nekoliko interkontinentalnih letova tijekom božićnog razdoblja jer je više pilota te zrakoplovne kompanije bolesno. Ograničenja putovanja najavio je i Ryanair.

Lufthansa otkazuje letove oko Božića 

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa morao je otkazati nekoliko interkontinentalnih letova tijekom božićnog razdoblja jer je više pilota te zrakoplovne kompanije bolesno. To je posebno utjecalo na letove prema Bostonu, Houstonu i Washingtonu u razdoblju od 23. do 26. prosinca, kazao je u četvrtak glasnogovornik tvrtke, objasnivši da se letovi mogu lagano ponovno rezervirati.

– Kompanija je osigurala mjere kako bi se situacija izbjegla, no to nije bilo dovoljno s obzirom na iznimno visoku stopu zaraženih, dodao je. Nije rekao ima li visoka stopa oboljelih veze s intenzivnijim širenjem koronavirusa, što je rezultat novog omikron soja. Rekao je da nije upućen u prirodu bolesti među pilotima.

Ryanair zbog omikrona smanjio ovogodišnje poslovne procjene

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair snizio je poslovne procjene za tekuću poslovnu godinu, pa sada očekuje još veći gubitak zbog širenja soja omikrona i s njime povezanim mjerama ograničenja putovanja.Ryanair za financijsku godinu koja će trajati do kraja ožujka 2022. predviđa neto gubitak između 250 milijuna i 450 milijuna eura. Ranije je očekivao gubitak od 100 do 200 milijuna eura. Ta zrakoplovna grupa je u četvrtak priopćila da će u ovoj godini prevesti manje od 100 milijuna putnika. Ti će podaci, naravno, uvelike ovisiti o daljnjem tijeku pandemije, navodi se.

Ryanair je za 33 posto smanjio broj svojih letova u siječnju, a o letovima za veljaču i ožujak još nije odlučio. Kompanija je priopćila da će više o utjecaju soja omikron na europska ograničenja putovanja znati 31. siječnja kada bude objavljivala svoje poslovne rezultate za treće tromjesečje.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!