Koji dan odmora za božićne blagdane i opet su u pogonu. Sada i u nešto drugačijem sastavu jer rukometnoj se reprezentaciji na pripremama za Europsko prvenstvo priključio i dio igrača koji će putovati na Euro, poput Ivana Čupića, Kristiana Pilipovića i Mate Šunjića. Ostatak, a to su bundesligaši, priključit će se tradicionalno za Novu godinu.

Nažalost, opet sve nije idealno. EHF-ov zdravstveni protokol prekrižio je iz svih kombinacija Verona Načinovića, pivota Montpelliera. Budući da na turniru mogu igrati samo oni koji su se dvaput cijepili, Hrvoje Horvat morat će naći novo rješenje umjesto Načinovića (pozvao Grahovca, nap. a.) koji se cijepio jednom te, usto, prebolio korona virus.

-Ne želi ništa riskirati jer mu je prekratko vrijeme od prve do druge doze – objasnio je izbornik Hrvoje Horvat, prenosi Večernji list.

Drugu dozu u idućim će danima primiti Ivan Martinović, pa ćemo se riješiti i te brige. Tu nije kraj svih jer, evo, Ivan Pešić mora primiti čak četiri doze (!?). 

-On se cijepio dvaput sa Sputnjikom, a u Njemačkoj ne priznaju to cjepivo pa se mora ponovno dvaput cijepiti s drugim proizvođačem inače ne bi mogao braniti u Bundesligi – dodao je Horvat.

U nadi da je tu kraj brigama reprezentacija će boraviti u Poreču i trenirati u dvorani Hotela Diamant. Završnog dana ovog dijela, odnosno 29. prosinca, u Celju će nam Slovenci uzvratiti gostoprimstvo za Novigrad, a onda na Novu godinu kompletiranje i završna faza do odlaska u Szeged.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!