Kroz ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio nas je fra Nikola Jurišić.

„Cijenjeni slušatelji,

Kako je dobro pred Bogom znati svoje pravo mjesto. Znati tko si i što si. Ivan je na ovome mjestu mogao biti i drugačiji. Mogao je iskoristiti ovakvo razmišljanje naroda i od sebe učiniti nekoga tko nije. Toliko nas to čini svakoga dana. Pravimo se da smo nešto što nismo, jer nam je teško biti ono što trebamo postati. Ivan nije poslan da bude Mesija, da bude Spasitelj. Da je on umro na križu, ta smrt za nas ne bi imala nikakvu vrijednost. I on je umro mučeničkom smrću, ali za nas nije bila otkupiteljska.

Ivan je znao što Bog od njega traži i to je pokušavao provesti u djelo. Njemu se to, ljudskom očima gledano, nije isplatilo. Odvelo ga je u sigurnu smrt.  Ako gledamo očima vjere – tu bismo vidjeli kraj. Ali mi koji vjerujemo, vrlo dobro znamo da je za takav život primio nagradu vječnoga života u Kraljevstvu nebeskom.

Ivanovo krštenje bilo je krštenje za obraćenje. Neki vanjski iskaz nutarnje želje da promijenim svoj život, da konačno počnem živjeti ono što Gospodin od mene traži. Može nam se činiti da Isusu krštenje nije trebalo. Uistinu krštenje koje mi primamo, Njemu nije trebalo. On nije na sebi imao ni istočnoga ni bilog kojega drugoga grijeha. Ali bilo je potrebno da i Isus uđe u vodu i na taj način posveti naše krštenje“, kazao je, među ostalim, fra Nikola u komentaru nedjeljnog Evanđelja.

Poslušajte čitavu emisiju:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!