U Knjižnici Ljubuški danas su proglašeni najčitatelji 2021. godine, a to su Monika Prlić u kategoriji osnovnoškolaca i Marina Ivanović u kategoriji odraslih.

Monika je u prošloj godini pročitala 121 knjigu, a Marina 89 knjiga, utvrđeno je temeljem statistike o posudbi knjiga iz Knjižnice.

Danas je u Knjižnici upriličena dodjela nagrada, a iste je uručio ravnatelj JU KŠC Ljubuški Ivan Bebek.

Monika, koja je učenica je 4. b razreda Osnovne škole Marka Marulića, ljubav prema čitanju je naslijedila od roditelja, otkrila je u razgovoru za Radio Ljubuški.  Kaže da joj se u prošloj godini najviše svidjela knjiga „Petrica pričalica“, djelo popularne dječje spisateljice Sanje Polak. Riječ je o knjizi koja prati avanture Petre pričalice koja na duhovit način opisuje svoje prijatelje i dogodovštine koju je doživjela s njima.  Malena Monika uz čitanje ima i mnoge druge hobije, pa smo tako saznali da voli svirati violinu, a da su joj najdraži predmeti u školi likovni, tjelesni, matematika i engleski jezik.

Voditelj Knjižnice Ivica Vizentaner je prilikom dodjele nagrada poručio laureatima da nastave čitati i redovito posjećivati Knjižnicu.

Cilj dodjele ovih nagrada upravo je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja.

Poslušajte što smo snimili danas u Knjižnici

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!