Više od deset tona duhanske melase, pronađene u subotu na graničnom prijelazu Bajakovo u teretenom vozilu srbijanskih registracijskih oznaka, otkriveno je uz uporabu najsuvremenije tehnologije i službenog psa za detekciju duhana i duhanskih proizvoda.


“Ovo je još jedna od niza uspjeha korištenja najsuvremenije tehnologije i RTG uređaja kojeg je Carinska uprava nabavila koristeći bespovratna sredstva iz fondova Europske unije – Programa HERCULE III 2014-2020, čija je vrijednost 14 milijuna kuna”, kazao je predstojnik Carinske uprave Mario Demirović na konferenciji za novinare u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bajakovo.

Po njegovim riječima, 10080 kilograma duhanske mase, koja se upotrebljava za pušenje u vodenim lulama – nagrilama, pronađeno je u teretnom kamionu kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Srbije, u 24 palete ispod kukuruznih oklasaka za loženje.

Protiv vozača kamiona podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, dok su teretno vozilo i poluprikolica oduzeti, kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga koji iznosi više od 8,5 milijuna kuna, naveo je Demirović.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su da je nakon obavljenih istražnih radnji carinskih službenika, vozač teretnog vozila uhićen, rješenjem istražnog suca određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je prevezen u osječki zatvor.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!