Policiji je prijavljen još jedan slučaj mogućeg seksualnog napastovanja 17-godišnje maloljetnice od strane radnika banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, potvrdio je za RTRS direktor doma Vladimir Kajkut.

U tijeku je, kako kaže direktor, disciplinski postupak.

Podsjećamo, prije dva dana pokrenuta je istraga protiv portira zaposlenog u domu, osumnjičenog da je seksualno zlostavljao drugu maloljetnicu. Direktor Doma kaže da su poduzete sve mjere propisane zakonom.

Maloljetnica koja je izmještena iz Doma, do sada je dva puta prijavljivala uznemiravanje, ali je nadležno tužiteljstvo, zbog nedostatka dokaza, obustavljalo istragu.

Nakon prijave policiji, prije mjesec dana, osumnjičenog radnika suspendirali su na određeno vrijeme, potom mu oduzeli 20 posto plaće za tri mjeseca i vratili ga na posao u Dom, potvrđuje direktor.

Čekajući da Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci počne da postupa u tom predmetu, kaže Kajkut, djevojčica se od kraja prosinca do uhićenja osumnjičenog prije dva dana, istovremeno s njim nalazila u Domu.

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!