Policija je u ponedjeljak poslijepodne u saveznoj pokrajini Sarskoj na krajnjem zapadu Njemačke uhitila 38-godišnjeg Johannesa Andreasa Schmitt kojeg sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima prilikom rutinske kontrole vatrenim oružjem ubio dvoje mladih policajaca.

„Uhitili smo osobu za kojom smo tragali“, priopćila je policija u Sarskoj. Prije toga je policija izdala potjernicu za 38-godišnjim Johannesom Andreasom Schmittom čiji dokumenti su pronađeni na mjestu ubojstva.

Policija je dodala da je uhitila još jednu osobu u Sarskoj, ne navodeći detalje.

Schmitta se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima u susjednoj saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka prilikom policijske kontrole vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još prolazila obuku te njezinog 29-godišnjeg kolegu.

On je, kako je priopćila policija, već poznat vlastima zbog bježanja s mjesta nesreća. Bio je u posjedu dozvole za oružje.

Za sada nije poznato je li u automobilu s osumnjičenim bilo još osoba.

Ubijeni policajci su u prtljažniku automobila osumnjičenog pronašli mrtvu divlju životinju. Nakon toga je došlo do eskalacije. Ubijeni policajac je prije nego je smrtno pogođen ispalio nekoliko hitaca iz svog oružja. Oboje policajaca je nosilo uniforme i zaštitne prsluke.

Političari u obje savezne pokrajine su izrazili zaprepaštenje zbog ubojstva policajaca.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!