Nogometaši Manchester Cityja nadigrali su Sporting u Lisabonu sa čak 5:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, dok je PSG u Parizu s minimalnih 1:0 svladao madridski Real.

Uz odličnu predstavu u Lisabonu Manchester City je, može se reći, prolazak u četvrtfinale osigurao već u prvom dvoboju osmine finala budući da je sa čak 5:0 pobijedio Sporting u gostima.

Iako je portugalska momčad igrala sjajno u skupini (izbacila je i dortmundsku Borussiju), a igra jako dobro i u domaćem prvenstvu, protiv Cityja Portugalci nisu mogli doslovno ništa.

Manchester City je vrlo brzo došao do dva gola prednosti u Lisabonu. Već u sedmoj minuti, nakon lijepe, brze i točne akcije za 1:0 je zabio Mahrez. VAR je potom analizirao radi li se o zaleđu, no startno vodstvo gostiju iz Manchestera je potvrđeno. Nije dugo prošlo, a već je bilo 2:0 uz majstorski pogodak Bernarda Silve koji je u trku zahvatio loptu i sjajno je pospremio pod domaću gredu.

Kanonada domaćih vrata nastavljena je i nakon toga pa su do kraja prvog dijela pogađali Foden i još jednom Bernardo Silva, dok je u drugom poluvremenu Sterling zabio za konačnih 5:0.

Uzvratne utakmice u Manchesteru i Madridu igraju se 9. ožujka.

U srijedu, također s početkom u 21 sat, prve će utakmice osmine finala odigrati RB Salzburg i Bayern te Inter i Liverpool, a utakmicu iz Milana moći ćete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a i našem portalu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!