Utakmica između Seville i Dinama, koja se igra četvrtak na stadionu Sanchez Pizjuan (od 21 sat), označena je susretom “visokog rizika” jer se među 1200 Dinamovih navijača nalazi “400 radikalnih” Bad Blue Boysa.

Španjolska policija će stoga pojačati osiguranje u centru grada i na prilazu stadionu.

– Hrvatska policija javila je našoj policiji da dolazi 400 radikalnih navijača pa postoji opasnost od izbijanja nereda. To je tek jedan manji dio Dinamovih navijača zbog kojih je utakmica dobila status visokog rizika, rekao je glasnogovornik španjolske policije u Sevilli u telefonskom razgovoru za Hinu.

U utorak je održan sastanak policije nakon čega je odlučeno da utakmicu osigurava 450 pripadnika nacionalne policije i oko 300 članova drugih tijela, poput onih koji brinu o prometu. To još uvijek nije najviša razina osiguranja jer gradski derbi između Seville i Betisa obično osigurava oko 850 pripadnika nacionalne policije. U osiguranju će sudjelovati interventna policija, konjica i helikopter.

– Zasad nema nikakvih incidenata, dodao je glasnogovornik španjolske policije.

Dinamo je ranije izvijestio na svojoj internetskoj stranici kako je prodao 1000 ulaznica svojim navijačima i da je nakon toga od Seville dobio dodatnih 700 ulaznica.

– To nije točno. Tražio je i dobio dodatnih 200 ulaznica, rekao je Sevillin glasnogovornik za Hinu. – Dosad je, dakle, prodano 1200 ulaznica za sektor s Dinamovim navijačima, dodao je u utorak navečer. Dinamo, koji je ulaznice prodavao po 230 kuna, u utorak nije odgovorio na upit.

Preko internetske stranice Seville prodaje se još uvijek 14.277 ulaznica za četiri različita dijela stadiona po cijeni od 30 do 50 eura. Ulaznice će se prodavati i na dan utakmice na blagajnama podno stadiona, rekao je Sevillin glasnogovornik dodavši da je prilikom kupnje potrebno predočiti identifikacijski dokument. Rekao je kako ulaznice koje će se prodavati na blagajnama nisu namijenjene Dinamovim navijačima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!