– Šteta što nije išlo sve po planu, bilo bi puno bolje, rekla je naša najbolja skijašica Leona Popović o svojem nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. U veleslalomu nije nastupila, a u slalomu je osvojila 23. mjesto.

– Dojmovi su se slegli, nadala sam se nakon odličnog prvog mjeseca boljem rezultatu. Korona me malo zeznula, došli smo u zadnji čas, nisam se najbolje snašla sa snijegom i postavom staze. U drugoj vožnji je bilo puno bolje. 

Pripreme za olimpijski nastup nisu išle po planu.

– Dva dana prije polaska kad smo radili obavezne testove Leona i ja smo bili pozitivni. Morali smo odgodili polazak. Slijedila su svakodnevna testiranja da bi uhvatili dva negativna testa zaredom. Propustili smo pet treninga prilagodbe na snijeg, vrijeme, vremensku zonu i sve skupa, rekao je Leonin trener Goran Rački

Zajedno su od 2013., a ovo im je najbolja sezona.

– Nismo puno toga promijenili, najveća je stvar promjena materijala. Nisu to lošije ili bolje skije, već se dogodilo zasićenje. U ekipu smo dobili čovjeka zaduženog za servis što je također jedan segment u kojem smo otišli na nivo više. Leonu su zaobišle ozljede zadnje dvije sezone i rezultat je vidljiv, rekao je Rački, a Popović se prisjetila ozljeda i operacija koje su, nada se, iza nje.

 – Postojalo je težih trenutaka i sumnji. Na kraju odlučila sam se boriti, rehabilitacija pa povratak. Vidim da je put zasad dobar i da sam dobro odlučila. Ako će me ozljede zaobilaziti u širokom krugu bit će još olimpijskih igara za mene. Posebno se veselim Milanu i Cortini 2026. Blizu nam je, često smo tamo.

Goran Rački, Leona Popović
Goran Rački, Leona Popović
Foto: Pekinški dnevnik 2 / HRT

Rački smatra da su u dosadašnjim utrkama favoriti opravdali svoje pozicije te da zasad nije bilo velikih iznenađenja. Prokomentirao je i nastup Amerikanke Mikaele Shiffrin koja nije uspjela završiti utrke u slalomu i veleslalomu, a danas je bila 18. u spustu.

– Mene su više iznenadili njezini loši nastupi u tehničkim disciplinama nego ovo danas. To je iskoristila za trening za kombinaciju. Tu je glavna kandidatkinja za pobjedu.

– Možda je sad pod većim stresom, ali već je pokazala kako je velika skijašica. Brzo će se ona vratiti i mislim da je i dalje favoritkinja za Veliki kristalni globus, smatra Popović.  

S nestrpljenjem očekuju sutrašnji slalom skijaša u kojem će nastupiti Filip Zubčić, Samuel Kolega i Matej Vidović

– Mislim da će dečki sigurno dati sve od sebe, baciti se na glavu. Mislim da je Filip bio dosta razočaran nakon veleslaloma, to smo svi mogli vidjeli. Sutra će ići na sve ili ništa. Nadam se da će mu poći za rukom. Zaslužio je dobar rezultat i pokazati što zna, a i ostali dečki. Dobro skijanje će dovesti do dobrih rezultata na Igrama. Jedva čekam večerašnju utrku, rekla je Popović.

– Ne bih rekao da zbog povećanog treninga slaloma pati Filipov veleslalom. On sigurno može sutra računati na dobar rezultat, smatra Rački.  

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!