U prvim susretima osmine finala nogometne Lige prvaka PSG je svladao Real Madrid s 1:0 golom Mbappea u 94. minuti, dok je u Lisabonu Manchester City sa 5:0 deklasirao Sporting. 

Madriđani su sve do 94. minute žestoko branili svoja vrata i čuvali 0:0, ali su pokleknuli u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Tada je Mbappe primio loptu na lijevoj strani, projurio je između Edera Militaa i Lucasa Vaazqueza, a potom loptu pospremio ispod Courtoisa za velikih 1:0.

Od samog početka utakmice na Parku prinčeva domaći PSG se postavio napadački, a Madriđani u čvrsta dva bloka prvenstveno su čuvali startnih 0-0. Već u šestoj minuti Parižani su zaprijetili, a šansu je propustio Di Maria. U samom početku ogleda PSG je nametnuo žestoki ritam, a Realova obrana pogotovo je imala problema s Mbappeom i Di Marijom.

No, nakon što je splasnuo taj startni pritisak domaćeg sastava Real je malo došao do zraka, ali su i dalje gostujući napadi bili vrlo rijetki i Real je ofenzivno izgledao posve nemoćno.

Novi pariški udar uslijedio je na startu drugog poluvremena. U 50. minuti PSG je izveo sjajnu i brzu akciju. Svi igrači su obavljali milimetarski točna dodavanja iz prve, a završni Mbappeov udarac fantastičnom je reakcijom zaustavio Courtois.

Nastavljeni su napadi PSG-a u valovima te je u 61. minuti Carvajal srušio Mbappea za jedanaesterac. Ali i tada je Courtois bio Realov junak, obranio je Messijev udarac s bijele točke.

U zadnjih dvadeset minuta u igru je ušao Neymar. PSG je imao još dva vala žestokih napada, ali Messi iz slobodnog udarca pa Mbappe i Neymar nisu uspjeli zabiti. No, na Santiago Bernabeu će PSG ipak doći s golom prednosti i to isključivo zahvaljujući sjajnoj akciji Mbappea koji je u 94. zabio jedini gol.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić igrao je za Real do 82. minute. Bila je to njegova 101. utakmica u elitnom europskom nogometnom natjecanju.  

Uzvratne utakmice u Manchesteru i Madridu igraju se 9. ožujka.

Liga prvaka, osmina finala, prvi susreti:

PARIS SG – REAL MADRID 1:0
Mbappe 90+4

PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Danilo, Paredes, Verratti; Di María (Neymar 72), Messi, Mbappé

REAL MADRID: Courtois; Carvajal (Lucas Vazquez 72), Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić (Valverde 82), Asensio (Rodrygo 62), Benzema, Vinícius Júnior (Hazard 82)

SPORTING CP – MANCHESTER CITY 0:5
Mahrez 7, Bernardo Silva 17, 44,  Foden 32, Sterling 58

SPORTING: Adán; Inácio, Coates, Ricardo Esgaio, Pedro Porro, João Palhinha, Matheus Nunes, Matheus Reis; Sarabia (Tabata 75), Paulinho (Slimani 75), Pedro Gonçalves (Ugarte 50)

MANCHESTER CITY: Ederson; Stones (Zinčenko 61), Rúben Dias, Laporte (Ake 84), João Cancelo; De Bruyne, Rodri (Fernandinho 73), Bernardo Silva (Delap 85); Mahrez, Foden (Gündogan 61), Sterling

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!