U prostorijama Srednje Strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški održana je danas akcija darivanja krvi za ljubuške srednjoškolce.

Akciju je organizirao Crveni križ Grada Ljubuški u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Pozivu se odazvalo 24 učenika, a nakon liječničkog pregleda kojim se utvrđuje mogu li ili ne pristupiti darivanju krvi, njih 22 je to uspjelo – te su prikupljene 22 doze dragocjene tekućine.

Naši se srednjoškolci uvijek odazivaju na ove hvalevrijedne akcije te se ja njima i njihovim roditeljima zahvaljujem što shvaćaju da je svaka kap krvi bitna za nekog čovjeka u potrebi i što na ovaj način daju svoj doprinos u spašavanju života“, istaknula je za Radio Ljubuški Mila Primorac, ravnateljica Srednje Strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški.

Ona dodaje kako na ovaj način ljubuški srednjoškolci pokazuju kako imaju sluha za potrebe drugih.

To pokazuju ne samo kada su u pitanju akcije darivanja krvi, nego i u svemu ostalome. Ja sam uvijek ponosna na njih kada vidim kako moji srednjoškolci reagiraju na sve moguće humanitarne akcije“, dodala je Primorac.

Srednjoškolce je pohvalio i ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leopold Mandić koji ističe kako oni, osim odazivanja na akcije darivanja krvi, također rado sudjeluju i u ostalim akcijama humanitarnog tipa.

Unutar škole imamo razne humanitarne akcije, imamo akcije za Božić i Uskrs. Naši učenici često priređuju humanitarne akcije na koje smo ponosni, svaki put pokazuju veliko srce“, rekao je Mandić.

Poslušajte izjave:

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!