U Bosni i Hercegovini do kraja ovog tjedna izvjesna su hladna jutra.

U Bosni i na sjeveru Hercegovine jutarnje temperature bit će većinom ispod nula stupnjeva, a na jugu Hercegovine oko dva stupnja.

Najniže temperature prognoziraju se od petka (11. ožujka) do nedjelje (14.ožujka). Oblačno sa povremeno slabim snijegom preovladavat će do sredine tjednau Bosni.

Od četvrtka nas očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih sati. Na području Hercegovine prevladavat će pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, priopćeno je iz FHMZ-a.

Nešto više oblaka uz slab snijeg moguće je u sjevernim planinskim područjima. U Bosni puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera a u Hercegovini umjereno jaka bura.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od minus šest do minus dva stupnja u Bosni, na jugu zemlje do tri stupnja. 

U periodu od 11. do 14. ožujka jutarnje temperature i do minus 12 stupnjeva Celzijeva. Najviše dnevne temperature između minus jedan i četiri u Bosni, u Hercegovini do 11 stupnjeva.

Idućeg tjedna, od 14. ožujka, do kraja prognoznog perioda, prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognozira se stabilno vrijeme i porast temperature zraka.

Slab mraz je moguć u planinskim područjima Bosne. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od dva i sedam stupnjeva  u Bosni, 12 u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između osam i 14 stupnjeva u Bosni, do 17 u Hercegovini.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!