Na državnom prvenstvu održanom u organizaciji Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke i AIDA Hrvatske Mirela Kardašević postavila je još jedan svjetski rekord.

Kardašević je u disciplini dinamika s bifin perajama preronila 244 m i tako srušila svjetski rekord koji je do tada držala poljska predstavnica Magdalena Solich-Talanda s preronjenih 236 metara.

– Jako sam sretna i ponosna na ostvareni rezultat, drago mi je da su se trud i rad isplatili. Želim zahvaliti svojem treneru Ivanu Drvišu, klubu DPS Zagreb i svojoj obitelji koji su mi najveća podrška i motivacija. Također želim zahvaliti svim svojim sponzorima koji me podržavaju jer bez njih ne bih bila tu gdje jesam, rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda. 

Drugi dan natjecanja Mirela je osvojila još dvije zlatne medalje u disciplinama dinamika bez peraja i dinamika s monoperajom. Zanimljivo je da se Mirela samo posljednje četiri godine bavi ronjenjem na dah, a ovo joj je sedmi svjetski rekord.

Do sada je osvojila osam medalja na svjetskim prvenstvima – dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane – te dvije brončane medalje s europskih prvenstava.

Na državnom prvenstvu Vanja Peleš osvojio je zlato u dinamici bez peraja, Vitomir Maričić srebro, a Enes Ćerimagić broncu. Hrvoje Škorić uzeo je srebro u dinamici s bifin perajama, a Budimir Šobat zlato u statici.

Svi spomenuti izborili su nastup na Svjetskom bazenskom prvenstvu koje će se održati u lipnju u Beogradu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!