XI Međunarodna znanstvena stručna konferencija ”Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge” održat će se 29. i 30.3.2022 godine u Sarajevu, Hotel Hills.
 
Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati. Teme su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada, Fasadni sistemi u arhitekturi. 

Predavače pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/gostujuci-predavaci/ 
Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. 
Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.
Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering. 

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu, kompanije s područja cijele regije, ali i iz svijeta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom dijelu predstavljaju aktuelni projekti, inovacije i novosti. Također, iznose se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana događaja održat će se i panel diskusija o temi konferencije u koju se aktivno uključe svi sudionici, te se razvije dvosmjerna komunikacija. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje, te spajanje struke i nauke.
Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem linka: https://2022fasade.sfera.ba/online-registracija/ 
Organizator konferencije je Sfera d.o.o. Mostar, u suradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!