Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića europarlamentarcima u kojem je pokušao poistovjetiti situaciju u BiH i Ukrajini sličilo je na osvetu zlog patuljka koga više nitko ne uzima ozbiljno, pa mora pribjegavati senzacionalizmu da bi netko obratio pažnju na njega.

Na pitanje Srne da prokomentira jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Europskog parlamenta za vanjska pitanja u Bruxellesu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao trenutno antirusko raspoloženje europskih država usmjeriti na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije bit problema u BiH.

-Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on točka destabilizacije u trokutu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su europarlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da sto mora mijenjati – istaknuo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je kako jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

-To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega – zaključio je Dodik.

/HMS/

error: Content is protected !!