Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara osudio je atentat vatrenim oružjem na Mateja Živkovića, člana Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije BiH.

„Najoštrije osuđujem atentat vatrenim oružjem na člana Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH gospodina Mateja Živkovića, koji je uslijed toga zadobio teške tjelesne ozljede”, naveo je Čavara.

Dodaje da još ne znamo motive atentata, odnosno pokušaja ubojstva, ali ističe da je čudno da se dogodio na dan izvršenja atentata i ubojstva zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Joze Leutara.

-Je li to svojevrsna poruka ili slučajnost, odgovor moraju dati istražni i sudski organi, jer ovo je drugi pokušaj ubojstva gospodina Mateja Živkovića i bit će od krucijalne važnosti saznati tko je počinitelj i nalogodavac atentata, stoji u priopćenju za javnost objavljenom na službenim internetskim stranicama Predsjednika FBiH.

Čavara navodi da od svih sigurnosnih agencija traži brzu i učinkovitu istragu kao i izvješće što su učinile na njegovoj zaštiti nakon što je na njega pucano 15. veljače 2022. godine i nakon što su policijske snage to djelo okarakterizirale kao pokušaj ubojstva.

Policiji je, kako navode mediji, dobro poznata činjenica da je gospodinu Živkoviću i ranije bio ugrožen život.

“Ne nagađajući šta su motivi ovog napada, još jednom moramo konstatirati sramotnu činjenicu da počinitelji atentata na Jozu Leutara nikada nisu pronađeni. Ostaje nam nadati se da se takav scenarij neće dogoditi i u ovom slučaju”, navodi se u Čavarinoj reakciji.

Stoga, od nadležnih institucija Čavara traži kvalitetnu i opsežnu istragu, te pronalazak nalogodavaca koji su naložili izvršenje ovog strašnog napada koji je , kako navodi, još jedna opomena svima nama da trebamo jačati pravni sustav, institucije države i pružiti adekvatnu zaštitu svakom žitelju, te ne dopustiti da se ovakav zločinački čin više ikada i ikome ponovi.

“Gospodinu Živkoviću želim brz oporavak, a njegovoj obitelji izražavam punu potporu“, kazao je Predsjednik Federacije BiH”, navedeno je u reakciji predsjednika FBiH Marinka Čavare.

/HMS/

error: Content is protected !!