Klapa „Izvor“ iz Studenaca će u utorak 29. ožujka, s početkom u 19 sati, u ljubuškom Kulturnom centru nastupiti na promociji zbirke poezije „Vapaj Bogu“ autora Ivice Vizentanera.

Bit će to za njih posebna večer, a voditelj klape Ilija Penava kaže kako se intenzivno pripremaju za nastup.

„Često surađujemo s gospodinom Ivicom pa nas je pozvao na promociju svoje knjige. Bilo nam je zadovoljstvo kada smo dobili poziv za tako važan događaj, te smo u dogovoru s gospodinom Vizentanerom dogovorili da ćemo izvesti tri pjesme. Izvesti ćemo pjesme liturgijske tematike. Budući da se nalazimo u korizmenom razdoblju odabrali smo repertoar koji će biti primjeren ovom vremenu. Izvesti ćemo pjesme; „Tebe tražim“, „Oprosti moj Bože, te pjesmu „Kao košuta“, istaknuo je Penava. 

Klapa Izvor, iako osnovana tek prije dvije godine, već bilježi brojne nastupe, a sve je to rezultat ljubavi prema glazbi i spremnosti za rad.

„Klapa je mlada, ali trudom i radom stigli smo na određene festivale kao što je festival dalmatinske klapske pjesme u Posušju. Bili smo gosti klapi Trebižat koja je organizirala Međunarodni susret klapa. Nastupali smo na više događaja u ljubuškom Kulturnom centru“, objašnjava Penava i dodaje kako se sastaju najmanje jednom tjedno na probama, a uoči nastupa probe se intenziviraju. 

Osim nastupa na raznim manifestacijama, klapa pjeva na misama u Studencima, ali i drugim prigodama koje se ukažu.

„Pjevanjem veličamo liturgijska slavlja u svojoj župi, ali i šire. Nedavno smo imali priliku pjevati u Raskrižju na nedjeljnoj misi“, kaže Penava.

On dodaje kako je teško naći nove članove jer sudjelovanje u klapi zahtijeva odricanja.

„Nove ljude je teško pronaći, upravo zbog toga što ljudi imaju svoje obaveze, kako obiteljske tako i poslovne. Teško je uskladiti svoj ritam s ritmom klape, no mi smo otvoreni za nove članove. Tko ima da je zainteresiran neka se javi vrlo rado ćemo se dogovoriti za probu, nije nikakav problem“, ističe Penava.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!