Ljubuški je danas bio središte humanitarne akcije “Dan narcisa” kojom se tradicionalno obilježava prvi dan proljeća i Svjetski dan borbe protiv raka dojke.

Humanitarnu akciju organizirala je Udruga žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke u ZHŽ “Narcis” čije su članice i volonterke danas prodavale narcise u Ljubuškom.

Tim povodom razgovarali smo s Radicom Lasić, predsjednicom udruženja Narcis.

“Pozivamo sve žene oboljele od raka dojke da nam se jave, mi smo udruga koja već osamnaest godina okuplja oboljele žene i skrbi o njima, bilo da je riječ o razgovoru, psihološkoj pomoći ili nekom drugom potrebnom načinu“ poručila je u razgovoru za Radio Ljubuški Radica Lasić.

Govoreći o današnjoj akciji rekla je;

„Simbolično obilježavamo naš dan, ovdje u Ljubuškom nam pomažu i mlade volonterke iz srednje škole kojima zahvaljujemo, lijepo smo primljene i uvijek rado dođemo u Ljubuški. Aktivnosti nastavljamo i dalje. Jutros smo bili u Grudama, danas smo evo u Ljubuškom, sutra smo u Posušju, prekosutra u Širokom Brijegu. Prilika je to za susrete i za socijalizaciju društva, kupnjom narcisa pomažete rad naše udruge, mi zahvaljujući ovoj akciji platimo račune, psihologa. Nismo se dosad obraćali puno i tražili više sredstava, no razmišljamo o tome“.

Poslušajte razgovor

B. Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!