Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se danas u Zagrebu uoči pripremnog turnira u Dohi. Nakon dužeg izostanka s Vatrenima je opet napadač Ante Budimir.

– Svi hoće napadača koji zabija i koji je u top formi. Meni je drago da sam ponovo ovdje, drago mi je da od sutra kreće rad s ekipom, da ulazimo ponovo u rutinu što se tiče mene i reprezntacije. Vidjet ćemo koji su zahtjevi ispred mene, rekao je Budimir.

Izbornik Zlatko Dalić je najavio sustav 3-5-2, s kim bi Budimir najradije zaigrao u napadu?

– Nisam o tome razmišljao, mislim da je u ovom trenutku to manje bitno, važno je vidjeti ideje koje će izbornik staviti ispred nas i tome se prilagoditi. Treba vidjeti kakve će biti upute.

Atmosfera bi trebala biti opuštenija nego u završnici kvalifikacija…

– Prošlo je osam mjeseci, vrijeme ide brzo, jesen je bila jako važna, svi to znamo, vjerujem da je bila druga atmosfera zbog važnosti utakmica. Sada su prijateljske utakmice, no za mene su jednako važne, veselim se svakom treningu i tim utakmicama, opet su one nešto što nam znači za budućnost.

Je li Budimir zadovoljan minutažom u klubu?

– Zadovoljan sam minutažom otkad sam se zapravo vratio od ozljede i otkad sam fizički pravi, to je negdje od siječnja, ulovio sam kontinuitet i na terenu se osjećam stvarno jako dobro. No kao napadač gledaš da si u formi, da si dobar prema napijed, to je ono što mi nedostaje, a svaka dobra utakmicai svaki pogodak vraća me tamo gdje želim biti. Nadam se da će završeak sezone biti u tom stilu.

Komunicira li s izbornikom Dalićem?

– Komunicirali smo kad nisam mogao doći na jesen jer sam bio u situaciji u kojoj sam bio, to je prošlo odlično i za mene i za reprezentaciju, ušli su zdraviji i spremniji. Znamo da izbornik traži zdrave i spremne, igrače koji igraju, ja nakon te povrede opet igram i zdrav sam!

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!