Ove sezone pratimo nikad zanimljiviji HNL, četiri kluba nalaze se u neizvjesnoj utrci za prvaka Hrvatske, a njihove momčadi pune su kvalitete.

Dinamo je daleko najvrjednija momčad u HNL- u, prema procjeni uglednog Transfermarkta vrijedi oko 97,45 milijuna eura. Na drugom mjestu s duplo manjom vrijednošću nalazi se Hajduk, 40,95 milijuna eura, treći je po vrijednosti Osijek s 35 milijuna, a četvrta Rijeka s 27 milijuna eura. 

Kada gledamo igrače pojedinačno, Dinamo tu opet dominira što je i očekivano s obzirom na to da klub već nekoliko sezona uspješno predstavlja Hrvatsku u europskim natjecanjima. 

Ipak i navijači Dinama ne mogu biti previše zadovoljni, samo dvojici nogometaša, mladima Šutalu i Baturini porasla je vrijednost u odnosu na zadnje ažuriranje podataka Transfermarkta. 

Popis 10 najskupljih igrača u HNL-u počinje sa sjajnim Lukom Ivanušecom, njegova vrijednost iznosi 12.5 milijuna eura, što je pad od jedan milijun u odnosu na prošle podatke. Drugo mjesto pripalo je njegovom suigraču iz napada Mislavu Oršiću, vrijednom 11 milijuna. 

U prvih pet nalaze se još tri igrača Dinama, redom Dominik Livaković, Arijan Ademi i Bruno Petković

Najbolji strijelac HNL-a i po mnogima najbolji igrač ove sezone Marko Livaja ostvario je najveću tržišnu vrijednost u svojoj karijeri i sada vrijedi 6,5 milijuna eura što je dovoljno za šesto mjesto na popisu najskupljih igrača HNL-a. 

Na sedmom mjestu nalazi se novo pojačanje Osijeka Kristijan Lovrić, a to mjesto dijeli s braničima Dinama, Josipom Šutalom i Rasmusom Lauritsenom

Deseto mjesto dijele Bartol Franjić i mladi krilni napadač Hajduka Stipe Biuk, vrijednost im je procijenjena na 4,5 milijuna eura. 

Zanimljivo je kako je najvrjedniji igrač Rijeke Robert Murić tek na 16. mjestu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!