Mlada hrvatska U-19 nogometna reprezentacija pobjedom nad Islandom 2:1 otvorila je nastup u elitnom kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Izabranici Josipa Šimunića u Karlovcu su slavili zahvaljujući pogotku Ivana Cvijanovića, koji je u 74. minuti okrunio lijepu akciju i iz blizine zatresao mrežu Islanđana.

Prethodno je prvu meč-loptu promašio Bartol Barišić, kojemu je gostujući vratar Arnbjörnsson u 72. minuti obranio udarac s bijele točke nakon što je najstrožu kaznu izborio Gabriel Vidović. Mogli su hrvatski reprezentativci povesti još u dva navrata, ali je Arnbjörnsson branio udarce Frigana i Cvijanovića.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela u 14. minuti pogotkom Luke Stojkovića nakon Vidovićeva proigravanja, ali je u 33. minuti Orri-Steinn Oskarsson kaznio dekoncentraciju poslije dvaju uzastopnih ubačaja iz kuta i glavom svladao Franka Kolića za izjednačenje. Hrvatski su reprezentativci, međutim, u nastavku utakmice zaigrali poduzetnije i slavili pobjedu.

Hrvatska sljedeću utakmicu u skupini 4 igra 26. ožujka protiv Rumunjske, također od 12 sati na stadionu Branko Čavlović – Čavlek u Karlovcu, a na istom mjestu 29. ožujka Šimunićeve izabranike čeka okršaj protiv Gruzije. 

Pobjednici sedam skupina pridružit će se domaćinu Slovačkoj na finalnom turniru Europskog prvenstva koji će se igrati od 18. lipnja do 1. srpnja. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!