Ljubuška kvizaška ekipa „Jedva se okupili“, pojačana jednim Širokobriježaninom, osvojila je u subotu navečer 11. pub kviz u organizaciji ekipe „NUD“ u širokobriješkoj La Stradi.

Kao i na prethodnim kvizovima u La Stradi, okupio se veliki broj ekipa iz Hercegovine i Dalmacije, a večer je obilježila zanimljiva kvizaška borba.

Nakon prvog kruga tj. „Domaćice“, u vodstvu je bila ekipa „Jedva se okupili“, u sastavu Ivan Ereš Šire, Tigran Delić, Josip Naletilić, Zvonimir Herceg i Ivan Herceg.

Zanimljivo je da su tri od pet ovih igrača djelatnici i suradnici Radija Ljubuški.

U drugom krugu primat su pak preuzeli „Anonimusi“ s najbolje odigranim krugom.  

Vodstvo se opet mijenja odlično odigranim trećim krugom od strane ekipe „Goodfellas“, te se u zadnji krug ulazi s dvije ekipe na 1. i 2. mjestu u pola boda, te nekolicinom provjerenih, veteranskih ekipa koje su bile na 2-3 boda iza njih i vrebale priliku da ih zaskoče.

No zadnje kolo se tako odigralo da se rezultat vratio na “početne postavke” kviza, te je nakon 4. kruga na prvom mjestu bila ekipa koja je vodila nakon prvog kruga, a to je kombinacija „Jedva se okupili“ koja je nakon par bronci kroz kvizove u La Stradi uspjela dohvatiti toliko željenu titulu.

I dok je kod njih situacija bila čista sa 1,5 bodom ispred ostalih, kviz u La Stradi niti ovaj put nije mogao bez razigravanja, pa je bilo potrebno pitanje procjene da raščisti situaciju oko drugog mjesta, na kojem su mjesto dijelili imotska ekipa “Nuder” i domaće snage iz “Vlatke Otkos”.

Procjena je bila nešto bolja kod “Vlatke”, pa su uzeli srebro, a Imoćani su se morali zadovoljiti broncom.

Inače, pobjednici su nagrađeni sa 150 KM te poklon paketima Žuje, nagrada za drugo mjesto je bila 70 KM te Underberg poklon paket, a bronca je trećeplasiranima donijela jumbo pizzu, pivsku platu te Rubis poklon paket.

U glazbenom krugu bio je trostruki remi sa 11/15 izvođača, gdje su kvalitetu opet pokazali iz „Vlatke Otkos” i „Jedva se okupili“, a treća ekipa je bila „Na rubu pameti“, pa su svi nagrađeni s jednom pizzom.

„Kviz je bio nešto teži nego inače, a skoro sve ekipe koje su na bonusu „zariskirale“ na 3 i 4 boda su pogriješile, većina misleći da se radi o Nikoli Tesli umjesto Winstonu Churchillu, tako da nitko nije imao na bonusu više od 2 boda“ , priopćili su organizatori.

Kapetan ekipe „Jedva se okupili“ Ivan Ereš Šire je nakon pobjede za naš radio kazao da im je ovo u manje od dva tjedna druga pobjeda na „najjačim“ hercegovačkim kvizovima.

„Novac nije uopće bitan. Važno nam je druženje sa veteranima kvizaške scene i mladim snagama, te provjeriti jesu li nam zakržljale moždane vijuge. Pobjeda svakako veseli, ali nam predstavlja i obvezu da još više radimo na svom znanju kako bi održali visoke standarde koje smo si sami nametnuli“, izjavio je Šire.

error: Content is protected !!