U nedjelju, 27.ožujka, na stadionu Babovac u Ljubuškom održano je Prvo kolo atletske lige Hercegovine. Organizator natjecanja bio je HAK Ljubuški, a u organizaciji su sudjelovali i ostali klubovi iz Hercegovine (AK Brotnjo iz Čitluka, AK Sanus Motus iz Mostara, Leotar iz Trebinja,AK Pace iz Konjica, AK Škola atletike iz Mostara, Zrinjski iz Mostara i domaćin (HAK Ljubuški).

Iako se radilo o prvom kolu, a organizator u posljednji čas uskočio umjesto Čitluka gdje je stadion bio zauzet, natjecanje je bilo izuzetno dobro organizirano s čime su se složili svi koji su ove nedjelje došli na Babovac. Bit će to veliki „vjetar u leđa“ kako HAK Ljubuški, tako i atletici općenito jer se atletika nakon desetak godina vratila na Babovac, u velikom stilu – rekli bismo. Na Babovcu je bilo kao „u mravinjaku“, sve je vrvjelo od djece, ali nikakvih problema nije bilo.

Nastupilo je preko dvjesto djevojčica i dječaka u preko trideset disciplina, a najviše „medalja“ osvojili su Članovi AK Brotnjo, ukupno 29 (8 prvih mjesta ,15 drugih i 6 trećih), AK Škola atletike iz Mostara osvojila je 28 (10, 9, 9), dok je Leotar iz Trebinja osvojio 19 medalja, ali je imao najviše prvih mjesta, čak 13, te 4 druga i dva treća mjesta.

Domaćin, HAK Ljubuški koji je nedavno obnovio rad imao je jedno prvo, jedno drugo i četiri treća mjesta. AK Zrinjski osvojio je 14 medalja (5, 2, 7), AK Sanus Motus 10 (2, 3, 5) i AK Pace Konjic 6 (2, 2, 2).

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!