Ljubuški Outdoor festival kombinacija je sporta, rekreacije, zabave, ali i predstavljanja bogate kulturne i povijesne baštine našeg grada, sadržajno je namijenjen svim uzrastima, u sportskom dijelu sportašima, ali i rekreativcima, svima koji žele uživati u trodnevnom druženju u Ljubuškom.

Ukoliko niste iz Ljubuškog,  posljednji vikend u svibnju rezervirajte za posjetu našem festivalu koji će i ove godine okupiti više stotina natjecatelja i tisuće posjetitelja, dođite uživati u jedinstvenom događanju, slaviti kulturu zdravog života i druženja na otvorenom.

Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjeg  prvog festivala organizatori najavljuju proširenje i obogaćivanje sadržaja kroz sva tri festivalska dana kako u sportskom, tako u pratećem edukativnom i zabavnom programu. 

U programu Radija Ljubuški ugostili smo predstavnike organizatora festivala, Antu Ilića i Mirka Rašića koji su nam predstavili tijek priprema za  ovogodišnji LJOF.

Pripreme za ovogodišnji festival su uvelike počele

„Prošili smo program natjecanja. Uključili smo i biciklističku utrku za djecu koja sudjeluju i u natjecanju u trčanju, taj dio natjecanja planiran je za prvi dan festivala 27.5. Subota, 28.5. je za trkačke discipline i paragliding. Nedjelja je za biciklizam. Novost je glazbeni dio;  sve tri večeri održavanja festivala pripremili smo glazbeni program, sudjeluje Glazbena škola Ljubuški,  a dolaze nam i grupe Zooster i Noa, treća završna večer u glazbenom dijelu je Vinyl večer.“

“Festival prati i tri dana pratećeg outdoor sajma, riječ je o programu sa bogatim sadržajima za posjetitelje koji će i ove godine uključivati zanimljive radionice, kanuing, speleologiju, umjetnu stijenu, a ovdje planiramo ubaciti još noviteta“  govori nam Ante Ilić.

Ove godine očekujemo veći broj posjetitelja na festivalu, iako smo i prošle godine imali d odličnu posjetu, ipak očekujemo puno veći kapacitet jer je prošla godina opterećena epidemijom koronavirusa”, ističe Mirko Rašić i naglašava kako „Festival povezuje najbolje što imamo od prirodne i kulturne, povijesne baštine. Starta se na lokalitetu vodopada Koćuša, na povijesnom lokalitetu rimskog vojnog logora na Gračinama, finala natjecanja su na Vodopadu Kravice. Paragliding natjecanja odvijaju se na njihovom uzletištu, forma je ostala ista.„

Poručuju i kako su od 1. ožujka otvorene prijave za sudjelovanje u svim disciplinama, a otvoren je i poziv za volontere koji će pomagati u tehničkom ali i multimedijalnom dijelu festivala .

Poslušajte emisiju

Sve novosti Ljubuški outdoor festivala 2022. pratite na

https://www.facebook.com/ljubuskioutdoor

https://ljof.ba/o-festivalu/

https://www.instagram.com/ljubuskioutdoor/

ORGANIZATORI LJOF-a

GRAD LJUBUŠKI,

JP PARKOVI LJUBUŠKI D.O.O.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA LJUBUŠKOG,

BICIKLISTIČKI KLUB LJUBUŠKI,

PARAGLIDING KLUB LJUBUŠKI,

HRVATSKI ATLETSKI KLUB LJUBUŠKI,

GSS LJUBUŠKI,

FOTO KLUB FOKUS LJUBUŠKI

B.Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!