Članovi obitelji, rodbina i prijatelji oprostili su se u srijedu na zagrebačkom groblju Mirogoj od Slavka Podgorelca, prvog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (1991. – 2000.), preminulog 27. ožujka u 88. godini života.

Osim po obnašanju spomenute dužnosti, Slavek – kako su ga prijatelji i suradnici zvali, trajno će ostati zapamćen i kao veliki zaslužnik za utemeljenje i ustroj krovne udruge hrvatskog sporta te kao svestrani sportaš koji je najviše traga ostavio u hrvanju. Predanost sportu i sportskim aktivnostima potvrđivao je do samog kraja života, održavajući vlastitu kondiciju i zdravlje trčanjem i tjelovježbom u prirodi.

U ime prijatelja obitelji, od Slavka Podgorelca se dirljivim podsjetnikom na dane dužnosničke karijere oprostio dugogodišnji suradnik i prijatelj Krešimir Raos.

Potom je o njegovim hrvačkim danima i zaslugama govorio čelnik HHS-a, Vladimir Bregović, apostrofirajući i činjenicu da je Podgorelec u dva navrata bio na čelu i nacionalnog (hrvatskog) i jugoslavenskog Saveza.

Na svemu što je dao Hrvatskom olimpijskom odboru i hrvatskom sportu u cjelini, Slavku Podgorelcu je u ime HOO-a i hrvatske olimpijske obitelji zahvalio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Kako bi ostao što trajniji podsjetnik na životno djelo legendarnog dužnosnika i sportaša, Mateša je najavio skorašnje utemeljenje hrvačkog turnira mlađih dobnih uzrasta, koji će nositi ime Slavka Podgorelca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!