Hrvatski nogometni savez organizirat će, u suradnji s Fifom i Challengermodeom, platformom angažiranom od krovne organizacije svjetskog nogometa za pomoć u organizaciji selektivnog procesa, kvalifikacijske turnire za izbor hrvatske reprezentacije koja će pokušati izboriti nastup na FIFA eNations Cupu 2022.

HNS će 7. i 8. travnja organizirati dva turnira koji će iznjedriti po osam najboljih za nastup na finalnom turniru 15. travnja. Najbolji predstavnici na završnom turniru predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem FIFA eNations Cupu.

Europski dio kvalifikacija za FIFA eNations Cup 2022 održat će se u svibnju, igraća konzola je PlayStation5, a igra se 2 vs 2. Na hrvatskim kvalifikacijama igrat će se 1 vs 1 jer je praktički sigurno da kombinacija najboljih pojedinaca čini najbolji par.

Play-off za završni turnir u slučaju prolaska kvalifikacija igra se u lipnju ove godine. Završni turnir FIFA eNations Cup 2022, na kojem će nastupiti 24 najbolje svjetske ekipe, održat će se u srpnju.

Detaljne informacije mogu se pronaći na HNS-ovoj web stranici, a svi igrači koji se ne kvalificiraju 7. travnja, moći će se prijaviti i na turnir 8. travnja.

Važno je napomenuti da igrači moraju imati najmanje 16 godina na dan registracije, odnosno hrvatsku putovnicu.

Konzola na kojoj se igra je PS5, igrači se moraju registrirati putem FIFA.GG i kreirati svoj službeni račun.

Jednako tako, igrači moraju posjedovati ili imati pristup FIFA-i22 i njenim mrežnim značajkama na podržavanoj platformi, odnosno stvoriti važeći Gamertag na PSN ID-u i povezati ga sa svojim važećim FIFA.GG računom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!