U susretu 11. kola A skupine vaterpolske Lige prvaka splitski Jadran je na gostovanju u Kragujevcu izgubio od Radničkog sa 10-13 (4-2, 4-5, 1-4, 1-2) upisavši osmi poraz.

Bila je to utakmica koja nije imala neku rezultatsku važnost jer su obje ekipe ostale bez izgleda za plasman na završni turnir Lige prvaka.

Daleko važniji ispiti obje momčadi očekuju ovoga vikenda kada je u Beogradu Final Four regionalne Premier lige. Jadran je u polufinalu s Jug Adriatic osiguranjem, a Radnički će igrati protiv Novog Beograda.

Splitski sastav je dobro ušao u utakmicu, poveo je 3-0, a imao je i 4-1. Tri gola razlike Jadran je imao i u drugoj dionici (5-2, 6-3, 7-4, 8-5), no do kraja poluvremena domaćin je smanjio na pogodak zaostatka.

U trećoj dionici Radnički je okrenuo rezultat stigvši do prednosti 11-9, a u posljednjoj četvrtini samo je potvrdio pobjedu.

Radnički su do pobjede predvodili Nikola Lukić i Stefan Branković sa po tri gola, dok su kod Jadrana najefikasniji bili Luka Bukić s tri, te Rino BurićMarino Čagalj i Konstantin Harkov sa po dva gola.

– Kao da sam gledao dvije različite utakmice. Dva naša različita izdanja. Više od polovice utakmice smo igrali odlično i vrlo dobro, a onda se dogodilo ono što nam se inače događa ove sezone. Izgubili smo koncentraciju, obrana je popustila i poraz je posljedica toga, kazao je trener splitskog sastava Mile Smodlaka.

U derbiju kola Barceloneta, koju vodi Elvis Fatović je pobijedila Olympiacos sa 9-5 probivši se na drugo mjesto.

Za goste je branio Marko Bijač sakupivši devet obrana, a nastupio je i Andro Bušlje.

Ferencvaroš je kao gost porazio Novi Beograd sa 14-11, dok je Brescija porazila Dinamo Tbilisi sa 16-8.

Na ljestvici vodi Brescija sa 26 bodova, Novi Beograd i Barceloneta imaju po 20, a Olympiacos i Ferencvaros po 19 bodova. Slijede Radnički (13), Jadran (9) i Dinamo Tbilisi (0).

REZULTATI: Barceloneta – Olympiacos 9-5Novi Beograd – Ferencvaros 11-14Radnički – JADRAN 13-10Brescia – Dinamo Tbilisi 16-8POREDAK: Brescia 26, Barceloneta 20, Novi Beograd 20, Olympiacos 19, Ferencvaros 19, Radnički 13, Jadran 9, Dinamo Tbilisi 0

Izvor.hrt.hr

error: Content is protected !!