Branitelj naslova na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju Poljak Hubert Hurkacz plasirao se u polufinale pobijedivši prvog nositelja, Rusa Danila Medvjedeva sa 7-6 (7), 6-3, čime je spriječio ruskog tenisača da s prvog mjesta pojedinačne ATP ljestvice ponovno makne Novaka Đokovića.

Hurkacz je u prvom setu vodio sa 5-2, ali se Medvjedev vratio i izborio ‘tie-break’. U odlučujućem gemu Poljak je iskoristio treću, a ukupno petu set-loptu.

Rusa je slomio maratonski peti gem drugog seta u kojem je spasio pet ‘break-lopti’, ali ne i šestu, a još jednom je izgubio servis i u devetom gemu, kad je Hurkacz iskoristio prvu meč-loptu.

Poljak u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja aktualnog umaškog pobjednika Španjolca Carlosa Alcaraza i srbijanskog tenisača Miomira Kecmanovića.

Pobjeda nad Hurkaczom donijela bi Danilu Medvjedevu povratak na čelno mjesto ATP ljestvice na kojem je proveo tri tjedna, a izgubio ga porazom od Gaela Monfilsa u trećem kolu turnira u Indian Wellsu. Na novoj ATP ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak Đoković će imati 10 bodova više od Medvjedeva.

Sljedeću priliku za povratak na ‘broj 1’ Medvjedev će imati 18. travnja, a to će ovisiti o njegovom i rezultatu Novaka Đokovića na turniru u Monte Carlu, gdje bi srbijanski tenisač ponovno trebao zaigrati nakon što je premijeru u ovoj sezoni imao na turniru u Dubaiju krajem veljače.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!