U Sarajevu i Mostaru danas se igraju prvi susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu. Na Koševu se sastaju Sarajevo i Igman, dok će na stadionu Rođeni igrati Velež i Tuzla City.

Sarajevo nakon remija u Trebinju protiv Leotara pod imperativom pobjede dočekuje drugoligaša Igman u današnjem susretu, a trener kluba Aleksandar Vasoski najavio je da će izvesti najjači mogući sastav i da njegovi igrači nijednog trenutka ne žele kalkulirati.

Kaže kako je ovo utakmica sezone za njegov tim, pa ne treba čuditi ako Sarajevo danas već na poluvremenu bude imali nekoliko pogodaka prednosti s obzirom na ogromnu razliku u kvalitetu između ova dva tima.

“Maksimalno ćemo ući u utakmicu. Iako je Igman drugoligaš, nije tek tako došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija napraviti što bolji rezultat za miran uzvrat. Respektiramo protivnika, a znamo da nogomet zna biti nezgodan, posebno ako podcijeniš protivnika i toga smo svjesni. Nažalost, naša igra oscilira, borimo se da uhvatimo neku pozitivnu seriju. Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat”, Kazao je Vasoski te dodao:

“Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Ovo je utakmica sezone za Sarajevo i sto posto sam siguran da neće biti opuštanja. Imamo mladih igrača u sastavu, a neki koji manje igraju dobit će priliku, no sada to nije jednostavno jer se lomi sezona. Čim stavite nekog mladog igrača protiv Igmana, to je neka kalkulacija, a ja želim igrati s najjačim sastavom. Radije bih mladima dao šansu u nekoj prvenstvenoj utakmici. Protivnik u finalu? Volio bih Tuzla City. Oni važe za najbolju ekipu, tako da bih volio igrati protiv njih. I za nas je bolje da u slučaju da izgubimo tu utakmicu, da kao četvrtoplasirani idemo u Evropu, tako da Tuzla City priželjkujemo u finalu.”

S druge strane, u Igmanu se nadaju da uz malo sreće danas mogu doći do što povoljnijeg i što prihvatljivijeg rezultata pred uzvrat, no i njima je jasno da će tijekom većine utakmice biti u podređenom položaju i da će se faktički Bordo tim sve pitati u ovom dvomeču.

Utakmica između Sarajeva i Igmana igra se na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 16 sati, a ulaz za sve navijače je besplatan.

Nakon toga, očekuje nas znatno zanimljiviji susret premijerligaša u Mostaru, a tamo će se sastati Velež i Tuzla City.

Za Velež je ovo sigurno utakmica sezone jer Rođeni osim osvajanja Kupa BiH nemaju nikakav način da slijedeće sezone opet izađu u Europu i upravo zbog toga u redovima ove momčadi nestrpljivo očekuju današnji susret.

S druge strane, Tuzla City sanja prvi trofej u klupskoj povijesti i njima izlazak u Europu kroz ligu ne bi trebao biti problem, što znači da će i oni baciti sve karte na Kup i pokušati doći do finala i vjerojatnog duela sa Sarajevom.

Spomenuta dva kluba igrala su nedavno u Premijer ligi BiH i to baš na stadionu Rođeni, a tada je Tuzla City slavio sa 2:1.

Utakmica u Mostaru se igra od 18 sati, a na portalu Klix.ba moći ćete pratiti tekstualni prijenos ovog susreta.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!