U sklopu Napretkovog tjedna kulture 2022. u četvrtak 7. travnja 2022. godine u 19 sati Galeriji „Rondo“ bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Kroz objektiv“, autora Dragana Tomića.

Dragan Tomić, snimatelj, fotograf i kolekcionar,cijelu svoju karijeru je proveo u medijskim vodama. Tim putem je krenuo još 1979. godine te i danas 40 i više godina kasnije aktivno radi u televizijskom svijetu, a s televizijom kao medijom je i započeo. Prvo, u tadašnjoj kući TV Sarajevo, zatim više od 25 godina na Hrvatskoj radioteleviziji, dok je trenutno član Radiotelevizije Herceg-Bosne. 

Uz to je surađivao i s mnogim tv kućama i agencijama iz inozemstva (ZDF, RAI, TV5, Reuters, AP, RTL Hr…). 

Obavljajući snimateljski posao stekao je bogato iskustvo u svim televizijskim formama.

Također, stekao je i određeno novinarsko iskustvo, što kroz redoviti posao i nebrojene terenske zadatke, što kroz suradnju s nekoliko tiskovina iz okruženja. 

Fotografijom se bavi već duže razdoblje, ali “za svoju dušu” kako naglašava, jer u tom hobiju vidi način da malo drugačije zabilježi svijet oko sebe.

Do sada je imao pet skupnih izložbi, i to u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt kao član Udruženja snimatelja i kamermana HRT-a. 

Ovo je prva samostalna izložba fotografija u kojoj predstavlja presjek radova zadnjih desetak godina.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!