To se odnosi i na sportska natjecanja, za koja su poništene sve ranije restrikcije što stupa na snagu u ponoć s petka na subotu. Odluka je donijeta, dakle, 7. travnja na Svjetski dan zdravlja, što je lijepa vijest i za navijače koji pohode sportska događanja.

Kako mjera više nema, od subotu na stadione i u dvorane mogu svi bez Covid potvrda i bez maski. Maske su odsad samo preporučene, ali nisu obvezne i nema kazni ako se ne nose. Kako u trgovinama, tako i u dvoranama.

Što se nogometa tiče, još od 18. ožujka ne primjenjuju se Covid potvrde na drugoj i nižim ligama, na snazi su bile samo u Prvoj HNL i to za utakmice gdje se u prodaji našlo više od 50 posto kapaciteta stadiona.

Zato se događalo da se za utakmicu Osijek – Hajduk nije moralo imati Covid potvrdu jer je Osijek odlučio da u Gradskom vrtu samo pola mjesta bude popunjeno, a primjerice na utakmicu Dinamo – Hrvatski dragovoljac se tražila Covid potvrda jer se prodavao cijeli stadion.

Odsad ih neće biti više nigdje

No, kako će takva odluka stožera biti objavljena u petak u Narodnim novinama, a na snagu stupa u ponoć s petka na subotu, to se još ne odnosi na utakmicu Gorica – Istra 1961 koja se igra u petak.

Međutim, vrijedi za Hajduk – Šibenik u subotu, pa za nedjeljni derbi Rijeka – Dinamo… Noćni klubovi ponovno će raditi do jutra, kao nekad, pa su povećane šanse i za dobar after party.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!