U Litvi se javnost nastavlja baviti ratom u Ukrajini u kontekstu košarkaške utakmice Žalgirisa i Crvene zvezde koja je održana trećeg travnja. Naime, tada su igrači iz Srbije još jednom pokazali odnos Srbije prema ruskoj invaziji. Igrači Zvezde su odbili držati transparent s antiratnom porukom vezanom uz invaziju Rusije na Ukrajinu.

Marijus Milašijus, kolumnist portala 15min.lt, razgovarao je s čelnicima Eurolige o činjenici da će se final four Eurolige održati u Beogradu.

“Kakvu poruku Euroliga šalje košarkaškoj zajednici i čitavoj Europi time što održava svoj najznačajniji događaj u državi koja ne želi osuditi rusku agresiju u Ukrajini?”, pitao je.

“Srbija je jasno osudila napade na Ukrajinu potpisivanjem rezolucije u Generalnom savjetu Ujedinjenih naroda i to nedvosmisleno pokazuje poziciju ove zemlje. Odluka da će se F4 održati u Beogradu donesena je četvrtog ožujka, a pripreme za ovu manifestaciju počele su još prije Nove godine”, piše litavski novinar.

Zanimljivo, Žalgiris je novčano kažnjen zbog ponašanja svojih navijača na utakmici s Crvenom zvezdom, na kojoj su provocirali goste iz Srbije

“Naše vrijednosti su jasne: dok smo u Euroligi, mi ćemo glasno podsjećati Europu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerirati šljam koji ide ruku pod ruku s Rusima. Platit ćemo kaznu Euroligi koja je pokazala svoje prljavo lice i velika je dilema ima li smisla uopće sudjelovati u tom natjecanju”, poručili su navijači.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!