Osmeročlana obitelj Dražetić iz općine Orle, nedaleko od Velike Gorice, živjela je u lošim uvjetima, u zapuštenoj i premaloj kući koja nije ni bila njihova. Nakon pokrenute humanitarne akcije i objavljenog priloga u našem Dnevniku, zahvaljujući dobrim ljudima, njihov se život promijenio. 

Nakon mnogih Uskrsa dočekanih u ovoj poluruševnoj staroj, vlažnoj kući – obitelj Dražetić ovaj će proslaviti u novom domu.

– Nestvarno, ne vjerujemo, još sanjamo. Ne spavamo, mislimo da sanjamo, ne znamo da smo se probudili, ne znamo kao objasnit ovu sreću i veselje, rekao je Stipo Dražetić.

Sada napokon imaju kuhinju, čitav krov i dovoljno velik prostor za sve njih.

– Sad se izgubimo i u dvorištu i u kući, dodao je Stipo.

Nitko od šestero djece roditeljima nije vjerovao.

– Ja sam došla doma, oni su meni rekli i ja sam im rekla da oni lažu. Imam svoju sobu, ljepše je, ne moram se gurati s nikim, općenito ima više prostora, rekla je Gabrijela Dražetić.

Zahvaljujući dobrim ljudima i Slavici koja je pokrenula akciju, prikupljeno je i više od potrebnog iznosa.

– To je bilo puno emocija i jasno vam je zašto ste to radili, jer ste vidjeli da su ta djeca sretna i da žive negdje gdje imaju priliku za bolju budućnost, rekla je organizatorica humanitarne akcije Slavica Parlov Horvat.

– Nas jednostavno boli kada netko nije u dobroj situaciji i gledamo da pomognemo onoliko koliko možemo, rekao je donator Darko Ivanković.

Iako su i više nego zahvalni na svemu, ipak im je najvažnije da su svi zajedno.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!